Café minnesvärt

 

Medlemmar och besökare till Café minnesvärt håll ut, Vi vet att det är svårt!

Vi hade hoppats på att kunna öppna upp våra lokala mötesplatser i liten skala i början av november. Vi beklagar att vi inte kan göra det då vi vet att många känner sig ensamma och saknar den sociala samvaron som mötesplatserna kan ge.

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Regionerna har kraftigt skärpt råden för att minska smittspridningen av covid-19. De råder alla att undvika umgänge med andra personer än de man bor med eller träffar varje vecka. Därför är det är det mycket viktigt att vi hjälps åt och följer de råd som finns.

Fram tills att vi kan öppna på ett tryggt och säkert sätt igen arbetar vi på att finna nya sätt att finna samvaro. Vi hoppas inom kort kunna erbjuda lösningar med föreläsningar eller gruppmöten genom olika digitala kanaler.

Ni är alltid välkomna att kontakta vår rådgivning 010-73 76 10 eller info@alzheimersverige.se
eller kontakt person i er lokala Alzheimer förening som ni finner på www.alzheimersverige/forening

När: Alltid på samma dag i månaden mellan 18.00-20.00
Var: På 11 platser spridda över landet
Hur: Alltid fri entré och vi bjuder på fika
Klicka på någon av orterna nedan för aktuellt program och datum
Välkommen!

En mötesplats för alla

Kom och träffa andra människor under avslappnade former och lär dig mer om Alzheimers sjukdom och andra svåra kognitiva hjärnsjukdomar! Det är tanken med Café Minnesvärt, som drivs av Alzheimer Sverige som byggt vidare på ett internationellt koncept som startade i Holland 1997.

Vår idé är att alltid ha någon form av föredrag och arrangemangen måste vara gratis. Målet är att bryta isolering och höja kunskaperna om minnessjukdomarna. Café Minnesvärt finns i dag på flera olika platser i Sverige och drivs i olika samarbetskonstellationer där Alzheimer Sverige alltid ingår. 2006 startades Sveriges första Alzheimer Café på Ersta diakoni.

Telefonrådgivning

Språk: sv, dk, en 020-73 76 10

Persiska: 0766-48 63 83

Bosniska (BKS): 0760-40 07 36

Tillsammans kan vi skapa förändring, bli medlem i Alzheimer Sverige!

Bli medlem