Alzheimerföreningen Skövde-Tibro

Om Alzheimerföreningen Skövde-Tibro

Alzheimerföreningen Skövde-Tibro startades maj 2021. I vår verksamhet har vi caféträffar, föreläsningar, hälsodagar och prova-på-aktiviteter.

Café Minnesvärt

Café Minnesvärt startar fredagen den 7 oktober, kl 10.00-11.00. Vi finns i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Rådmansgatan 24, Skövde. Varmt välkomna!

Sittyoga- och balansövningar

I samarbete med föreningen
YogaYou, som har ett Arvsfondsprojekt ”I Balans med Yoga”, erbjuder vi träffar med fysiska eller digitala sittyoga- och balansövningar. Övningarna är för dig som har alzheimer eller annan kognitiv hjärnsjukdom samt för anhörig/vän/personal. Det är lugna och mjuka rörelser som syftar till ökat välbefinnande, balans och kroppsuppfattning. Ni som deltar får en broschyr med övningarna så att ni tillsammans kan fortsätta göra övningarna. Träffarna är kostnadsfria. Det finns även filmer på Youtube med övningar: 
https://www.youtube.com/channel/UCupu4JJ4cKOwN13mFonDN7Q. Välkomna att kontakta oss på yogayou.skovde@gmail.com 

Datum att lägga på minnet

Onsdagen den 21 september, kl 11.00-12.00 är det Alzheimerdagen och vi finns då på Fältspaten i Skövde där vi bjuder på fika och aktivitet.

Söndagen den 25 september, kl 15.00-16.00 är det Brittsommardag på Aspö Gård och vi har information om föreningen samt en aktivitet

 

Kontaktuppgifter

Plats: Lokal ordnas där aktiviteter sker i Skaraborgs kommuner

Kontakt & frågor: Birgitta Lindvall
Tel: 0733-26 27 23
Mejl: b.lindvall@outlook.com