13-åriga Patricia som pärlar för minnessjuka har snart fått ihop 10 000 kronor

I slutet på augusti i år startade 13-åriga Patricia Lavesson från Kävlinge en insamling till förmån för Stiftelsen Alois Alzheimer.  Det hela går ut på att Patricia Lavesson pärlar, det vill säga gör Minnesarmband till förmån för klinisk patientnära forskning om demenssjukdomar. Vi skrev om detta precis när hon kom igång, se här länk till stiftelsens Alois Alzheimers hemsida.

Marknadsföring och beställningar sker främst med hjälp av facebooksidan Minnesarmband, som du hittar här. Där kan du också följa hur det går med pärlandet. Bland annat har det hållits en aktivitet på Minneskliniken i Malmö i höst där pärlande var en del på programmet.

Lokaltidningen i Kävlinge har nu uppmärksammat Patricia Lavessons arbete, se artikeln enligt länk här. Patricia Lavesson berättar här att hon samlat in ungefär 8 000 kronor. Målet är 10 000. Där framgår också att ytterligare en person har börjat pärla, en tjej från Täby.

Vill du ha ett Minnesarmband, gå in på facebooksidan här. Vi kommer också att berätta mer i nya numret av Alzheimertidningen som är på tryckning!