Fullsatt på Internationella Alzheimerdagen i Helsingborg

Måndagen den 22 september manifesterades Internationella Alzheimerdagen i Helsingborgs konserthus i en fullsatt lokal för 300 åhörare. Det hela var ett arrangemang av Alzheimerföreningen Helsingborg-Höganäs i samarbete med Alzheimerföreningen i Malmö och Alzheimerföreningen Sverige.

På programmet stod två föreläsningar av läkarna och forskarna Erik Stomrud och Sebastian Palmqvist. Enligt ordföranden för Alzheimerföreningen Helsingborg-Höganäs Anita Asplund öste åhörarna lovord över föreläsarna.

- Att man kan göra något så pedagogiskt och enkelt av ett så svårt ämne, var reaktionen. I pausen hade vi mingel så att man kunde ställa frågor till forskarna. Folk ville inte gå hem, säger hon.

Anita Asplund inledde dagen med att berätta om hur många som är drabbade av Alzheimers och andra demenssjukdomar. Hon uppmanade också medlemmarna att vara ambassadörer för att sprida information och kunskap om föreningen och om demenssjukdomarna.

Kvällen avslutade med att Stefan Ljungkvist och Lennart Palm underhöll med en blandning av musik och göteborgska vitsar. (För er som missade framträdandet så kan ni kompensera er genom att gå och se Ljungkvist som Lurch i Familjen Addams på Slagthuset i Malmö)

Byline: Lena Breitner