Välkomna till Internationella Alzheimerdagen som i år kommer att hållas på Palladium i Malmö. Det är som vanligt FRI ENTRÉ – MEN NI MÅSTE BOKA ERA BILJETTER/PLATSER I FÖRVÄG. För biljettbokning ring till kansliet på tel: 046-14 73 18 eller maila till: info@alzheimersverige.se

 

MEDVERKANDE UNDER KVÄLLEN ÄR:
Professor Elisabet Londos, Minneskliniken Malmö.
Omkring 20 000 svenskar är drabbade av Lewy body sjukdom.  De flesta vet antagligen inte om det, eftersom underdiagnostiken är stor. Hör Elisabet Londos berätta om Lewy body sjukdom.

Professor Lennart Minthon, Minneskliniken Malmö
2015 fick Lennart Minthon pris som årets förnyare i sjukvården. Hör honom berätta om det interaktiva och kraftfulla arbetsverktyg han har skapat, som förbättrar vården och omsorgen för den patientgrupp som vården tidigare stod handfallen inför.

Professor Oskar Hansson, Minneskliniken Malmö
Oskar Hansson är en framgångsrik forskare inom Swedish BioFinder. Hans arbete med biomarkörer har påverkat de diagnostiska kriterierna för Alzheimers sjukdom.

Anna-Lena Hogerud, Ordförande Region Skåne
Demenssjukdom orsakar lidande för drabbade, men också för familj och vänner. Tidig diagnos är nyckeln till rätt behandling. För att Skåne ska vara ett fortsatt föredöme och hjälpa fler i ett tidigare skede är det viktigt att vården har rätt verktyg och en tydlig handlingsplan att följa.

Mikael Neumann och Tommy Juth, Artister
Står för kvällens underhållning och sång.