Bli medlem och få tidningen Minnesvärt direkt hem i brevlådan

Alzheimer Sverige är en rikstäckande patient- och anhörigorganisation för personer som lever med en kognitiv sjukdomar och deras anhöriga. Vår uppgift är att ge råd och stöd, bedriva opinionsarbete och informationsspridning samt verka för bättre vård. Som medlem stödjer du vårt arbete med att skapa förutsättningar för att personer med kognitiva sjukdomar och deras närstående ska kunna forsätta leva så bra som möjligt under sjukdomen.

Bli medlem
nytt-nummer-ute-nu-nr4.jpg

Bli medlem idag så missar du inte nästa nummer!

I nummer 1.20 kan du bland annat läsa om:

  • Tandhälsans relation till Alzheimer. 
  • Demensvänlig tandvård.
  • Snabba minnesutredningar på Kognitiv mottagning i Solna.

160 000 svenskar lever med Alzheimers eller annan kognitiv sjukdom.
25 000 nya tillkommer varje år. 600 000 är anhöriga. Stöd vår verksamhet! 

Minnesvarttidning nr1.png Minnesvarttidning nr2.png
Du får tidningen minnesvärt Created with Sketch.
Bli medlem

Vi önskar att vi egentligen inte skulle behövas 

Men i dag lever drygt 160 000 svenskar med Alzheimers eller annan svår kognitiv sjukdom. Det tillkommer 25 000 nya patienter varje år. Och mörkertalet är enormt. De anhöriga är ännu fler. Man räknar med att omkring 500 000 är närstående till en person med minnessjukdom. Så länge sjukdomarna finns och de drabbade inte får utredning, diagnos och medicinsk behandling behövs vi i Alzheimer Sverige.

Smakprov ur tidigare nummer

Vila, värme, vänskap

Livet som anhörig kan vara både ensamt och slitigt. Med sin nystartade anhörigvistelse erbjuder Ersta diakoni i Stockholm möjligheten att under några dagar ta hand om sig själv, koppla av och träffa andra med samma erfarenheter och behov av en paus.

Läs artikeln

Vila-varme -vanskap.jpg

Hur det är att få alzheimerdiagnos i ung ålder

Livet förändrades över en natt för familjen Ahlgren-Eriksson när Stefan, 51, fick sin alzheimerdiagnos. Stefan, Karin och dottern Janni berättar om sin nya vardag, sitt engagemang och stark kärlek.

Läs artikeln

En-familj-som-andra.jpg

Minnesvärt tidning nr2_19.jpg

Nr 1.20

Tema: Tandhälsa. Senaste forskningen om tandhälsans påverkan, demensvänlig tandvård, återbesök hos Kognitiv mottagning i Solna och mycket mer.

}
Minnesvart tidning nr4_19.jpg

Nr 4.19

Motion, återhämtning och rätt näring gör underverk för hjärnan. Hayde Bolouri, hjärnforskare, menar att omsorg om ett av kroppens viktigaste organ gör oss bättre rustade för dagens påfrestningar.

}
Minnesvärt tidning nr3.jpg

Nr 3.19

Stefans diagnos förändrade livet, Digital teknik; gör välden både smidigare och svårare, Diagnostisering via blodprov, Unik satsning på nytt boende i Vellinge, Internationella Alzheimerdagen och mycket mer.

}

Som medlem kan du även få tidigare nummer som PDF. Hör av dig till oss!

Bli medlem idag