Bli medlem och få tidningen Minnesvärt direkt hem i brevlådan

Alzheimer Sverige är en rikstäckande patient- och anhörigorganisation för människor med svåra kognitiva hjärnsjukdomar samt deras anhöriga. Vår uppgift är att ge råd och stöd, uppmärksamma och belysa de problem och möjligheter som finns för drabbade samt verka för bättre vård och omsorg. Stöd vårt arbete genom att bli medlem idag. 

Bli medlem

Bli medlem idag så missar du inte nästa nummer!

I nummer 3.19 kan du bland annat läsa om:

  • Tekniska hjälpmedel – vi har träffat Tunstall och Doro.
  • Ett besök på framtida demensbyn i Vellinge.
  • Stefan och Karin berättar om hur det är att få diagnos i ung ålder.

160 000 svenskar har Alzheimers.
500 000 är anhöriga. Stöd vår verksamhet. 

Group 5 Copy 2 Created with Sketch.
Bli medlem

Vi önskar att vi egentligen inte skulle behövas 

Men i dag har drygt 160 000 svenskar utvecklat Alzheimers sjukdom eller någon annan svår kognitiv hjärnsjukdom. Det tillkommer 25 000 nya patienter varje år. Och mörkertalet är enormt. De anhöriga är ännu fler. Man räknar med att omkring 500 000 är närstående till en person med minnessjukdom. Så länge sjukdomarna finns och de drabbade inte får utredning, diagnos och medicinsk behandling behövs vi i Alzheimer Sverige.

Smakprov ur tidigare nummer

Hur det är att få alzheimerdiagnos i ung ålder

Livet förändrades över en natt för familjen Ahlgren-Eriksson när Stefan, 51, fick sin alzheimerdiagnos. Stefan, Karin och dottern Janni berättar om sin nya vardag, sitt engagemang och stark kärlek.

Läs artikeln

Är Alzheimers sjukdom ärftlig – och vilka riskfaktorer finns?

Vi intervjuar Caroline Graff, professor i genetisk demensforskning, om vad forskningen säger om hur arv, livsstil och ålder påverkar risken att bli drabbad.

Läs artikeln

Nr 3.19

Stefans diagnos förändrade livet, Digital teknik; gör välden både smidigare och svårare, Diagnostisering via blodprov, Unik satsning på nytt boende i Vellinge, Internationella Alzheimerdagen och mycket mer.

}

Nr 2.19

Tema: Kost och hälsa. Sömn förebygger Alzheimer, Mat för minnet, Musik som medicin, Att äta sig friskare, Svenska Demensdagarna och mycket mer.

}

Nr 1.19

Caroline Graff om Genetik och ärftlighet, Diagnos på bara 10 dagar på ny kognitiv mottagning, Vi ställer frågor till Landstings­politikerna, Hallå Rådgivningen!, Stöd från kommunen och mycket mer.

}

Som medlem kan du även få tidigare nummer som PDF. Hör av dig till oss!

Bli medlem idag