Tack för allt Krister

Ibland är det svårt att finna ord – det här är en sådan stund. För hur säger man farväl till en person, en eldsjäl, en krigare full av så mycket kärlek, humor och drivkraft? Det är med oerhörd sorg i våra hjärtan vi idag, den 12/6, säger farväl till vår älskade och alltid älskande ordförande Krister Westerlund i Trons kapell, Limhamn. På bilden ovan omringad av det han hade allra närmast hjärtat: sina barnbarn – trots att de är MFF:are.

Krister var allas vår största förebild och sina barnbarns och GAIS största fan. Och kanske säger det något om honom: empatin och engagemanget för de små. För sådan var ju Krister, ständigt kämpande för de som inte kunde ta hela kampen själv. De senaste 25 åren har vi på Alzheimer Sverige haft turen att få ha denna kämpe med på vår sida. Det har inte gått en dag då han inte har sått upp och varit en röst för alla som på något sätt drabbats av Alzheimer, och det har inte funnits några som helst gränser för vad han är benägen att göra för dem. Vi vet inte hur många gånger han har ryckt ut på personliga uppdrag över hela landet för att hjälpa och stötta enskilt drabbade personer, skjutsat sjuka till läkarbesök och personligen ringt upp och tagit telefonsamtal med personer som behövt stöttning. Vi vet inte inte heller hur många gånger han har stoppat upp ett samtal för att poängtera att någon ska ”sluta prata om demens, för demens är ingen sjukdom. Alzheimer är en sjukdom”. Krister förde en genuin kamp och var aldrig rädd för att det skulle bli obekvämt – inte så länge det fanns en chans att öka förståelsen om Alzheimer.

När Krister mötte människor så gjorde han det med humor och ingen som stötte på honom skulle gå glädjelös ur mötet. Med sin livsenergi lyckades han sprida kunskap om Alzheimer till forskare, unga läkare, artister, sjuka, anhöriga och medmänniskor. Och tack vare sitt stora hjärta fick han livslånga vänskaper på köpet.

Krister sa en gång: ”Det är inte kolsvart i tunneln, det finns ljus längre in och det är dit vi ska gå”. Han slutade aldrig att gå mot ljuset och den vägen kan vi bara vandra tillsammans. Alzheimer är den fjärde största folksjukdomen och drabbar väldigt många av oss på något vis. Krister lämnar ett enormt tomrum efter sig som vi ska se till att fylla. För det vet vi att han hade velat.

Vi är dig evigt tacksam Krister – för din skull ska vi fortsätta att vara en röst för de som behöver det som mest. Må din röst aldrig tystna. Må du vila i frid.

Vi saknar dig och minns dig för alltid.
All kärlek /Alzheimer Sverige

Om du vill säga farväl men inte har möjlighet att vara på plats kan du livestreama begravningen idag klockan 12:00 här: https://zoom.us/j/93204230452?status=success

_______________________________________________________________________________

Skänk gärna en gåva till Alzheimer Sveriges verksamhet för att hedra Kristers minne och bidrag till organisationens fortsatt arbete i hans anda.

Märk gåvan med "Kristers minne".

BG 187-6093

Swish 123 270 06 31

Telefonrådgivning

Språk: sv, dk, en 020-73 76 10

Persiska: 0766-48 63 83

Bosniska (BKS): 0760-40 07 36