Alzheimer Sveriges armband – stöd vår verksamhet

Hösten 2014 tog Patricia Lavesson, bara 13 år, initiativet till att pärla och sälja armband för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom och samtidigt samla in pengar till forskning. Idag pärlas armbanden både av medlemmar i föreningen som vill bidra och av människor som själva har en minnessjukdom som besöker dagverksamheter runt om i Sverige. Genom att köpa armbandet bidrar du till vår verksamhet för drabbade och anhöriga.

Ett armband som stödjer drabbade och anhöriga till personer med minnessjukdom

Patricia fick idén till att pärla armbanden efter att hon sett armbanden till förmån för cancerforskningenEngagemanget kom från att både hennes gammelmormor och gammelmorfar drabbats av en minnessjukdom och för att hennes mamma arbetade på Minneskliniken SUS Malmö. För Patricia var det en självklarhet att uppmärksamma personer med svåra kognitiva hjärnsjukdomar som alzheimers – en grupp som har svårt att göra sin röst hörd själva.

Efterfrågan på Patricias armband växte snabbt och fler ville hjälpa till; bekanta i Täby, en syförening i Malmö och även Patricias mormor. Idag pärlas armbanden på flera dagverksamheter av människor som själva har drabbats av en minnessjukdom och även av medlemmar i föreningen som vill bidra. Pärlandet ger en meningsfull stund där fantasin får flöda fritt. Det finns inga rätt eller fel i pärlandet utan vi låter varje armband få bli unikt.

Visa att du stödjer Alzheimer Sverige genom att köpa ett armband idag! 

  • Armbanden är unika med orden “Minne” eller “Memory”.
  • Armbanden finns i blandade färger och skickas slumpvis.
  • Armbanden kan lätt justeras till önskad längd genom att knyta upp det elastiska bandet och ta bort några pärlor.


Beställ ett armband direkt via Swish

  • Ta en bild på QR-koden eller fyll i nummer: 123 270 06 31
  • Vill du ha flera armband gör du en betalning per armband
  • Tänk på att märka betalningen tydligt med namn och adress, får du inte plats med adressen i meddelandefältet skickar du texten "armband" + din e-postadress så kontaktar vi dig. 
  • Vi skickar armbanden med posten

Intäkterna går oavkortat till Alzheimer Sveriges arbete för drabbade och anhöriga.