Henrik Frenkel på Alzheimer Life driver podden Hjälp, har jag Alzheimer ?! där han intervjuar spännande och intressanta personer som ur olika perspektiv pratar om Alzheimers sjukdom. Henrik har själv diagnosticerats med Kognitiv svikt och hans ambition med podden är undersöka olika former av kognitiva sjukdomar och få mer kunskap. Han vill göra en engagerande patientpodd om Alzheimer.

När Henrik Frenkel fick diagnosen MCI och trolig Alzheimers sjukdom (som efter ett år ändrades till Kognitiv svikt) föddes idéen om en patientpodd där han vill att både han och poddens lyssnare ska få mer kunskap om sjukdomen. Han beskriver själv visionen med podden så här:

Mitt anslag blev stort, kryddat av en del hybris. Jag ville göra en upptäcktsfärd in i denna ökända och stigmatiserade sjukdom och sprida kunskap och förståelse för både alla drabbade, alla som är rädda för att drabbas, för anhöriga, sjukvården och för politiker, media och makthavare.

Hjälp jag har en podcast omslagsbild

Podden har gästats av bland andra Drottning Silvia, socialminister Lena Hallengren, Amelie Adamo, Pernilla Andersson och Michael Dahlen, men också av personer som drabbats av Alzheimer och vill berätta sin historia.

Du hittar Hjälp jag har Alzheimer via länkarna:

Hjälp jag har Alzheimer på Acast
Hjälp jag har Alzheimer på Podcaster
Hjälp jag har Alzheimer på Podcast.nu 

Du kan även lyssna på podden i spelaren här under: