Göteborg

Vi ber er att kontakta oss för planerade Café minnesvärt-tillfällen. Alla är varmt välkomna, det är fri entré och självklart bjuder vi på god fika!

Rörelse är viktig för knopp och kropp!

Här kommer en broschyr med förslag på olika sittyogarörelser som stärker och mjukar upp kroppen, förbättrar andningen och har en avslappnade effekt. Gör gärna övningarna tillsammans med någon. Broschyren ligger här!

Det går även att gå in på Youtube och följa övningarna på video, sök på Maya Lovisa eller klicka på länken https://www.youtube.com/channel/UCupu4JJ4cKOwN13mFonDN7Q
 

Lite information om den 16 november är att Alzheimerföreningen i Göteborg arrangerade Café Minnesvärt i Västra Frölundas kulturhus. Vi inledde med att vi sjöng med Minneskören ledd av Jerker Eklund och Elin Ljungkvist, varefter vi fikade.Sedan informerade Bo Sjökvist från SVT Göteborg om en dokumentär som ska sändas i april 2023, där bland annat Nina Gunke kommer att deltaga. Bo Sjökvist önskar kontakt med personer som har kognitiv sjukdom och anhöriga, hör gärna av er för mer information på 0733 - 262 723. Efter Bo Sjökvist berättade Josefin Åkerström (som är samordnare för särskilt riskutsatta, och som är knuten till Räddningstjänsten) utförligt om smarta tips och råd för att skydda sig mot brand; kolla gärna på webbadressen www.raddsamvg.com. Träffen avslutades med Föreningen YogaYou/Maya Lindvall och sittyoga, som är en metod som har utvecklats i Arvsfondsprojektet "I Balans med Yoga".

Den 14 december 2022 klockan 10.00 - 12.00 äger nästa Café Minnesvärt rum i Frölunda Kulturhus. Det blir föreläsning av Ingela Sjöberg från GoesArt som visar intressanta produkter, som stimulerar aktivitet och avkoppling för personer med kognitiv sjukdom. Vi kommer även att sjunga med Minneskören, samt fika och så blir det avslutning med sittyoga; ingen anmälan behövs. Varmt välkomna!

TIPS 1; Alzheimer Sverige kan ge råd och stöd av specialistutbildad personal som är Silviacertifierade. För mer information gå in på https://www.alzheimersverige.se/telefonradgivning/

TIPS 2! Nu har Alzheimerguiden öppnat. Där finns det samlad kunskap och personliga erfarenheter kring att leva med sjukdomen. Titta gärna på www.alzheimerguiden.se


Kontakt & frågor: Birgitta Lindvall
Tel: 0733 - 26 27 23
E-post: b.lindvall@outlook.com

Kommande Caféer i Göteborg
Café Minnesvärt den 14 december klockan 10.00 - 12.00

Varmt välkommen till Café Minnesvärt den 14 december klockan 10.00 - 12.00 på La Bamba i Frölunda Kulturhus på Valthornsgatan 13 i Västra Frölunda. 

Programmet denna dag inleds med anhörigkonsulent Jerker Eklund, därefter blir det Minneskören & fika. Sedan följer föreläsning av INgela Sjöberg från GoesArt om produkter som stimulerar avslappning och aktivitet. Avslutning sker med sittyoga prova-på med Föreningen YogaYou.

Alltså varmt välkommen denna dag där du får ta del av en intressant föreläsning, sjunga med och lyssna på fantastiska Minneskören samt testa på skön sittyoga.

Allt är kostnadsfritt och du behöver inte anmäla dig!

Informationsmöte den 21 november

Den 21 november ska vi till Hälso- och sjukvårdsnämndens möte för att informera om Alzheimer Sverige Göteborg och Alzheimer Sverige.