Jönköping
Hos oss möter du drabbade och anhöriga – äldre som unga. Vår uppgift är att mötas, utbyta erfarenheter och lära av varandra. Vi har samtalsgrupper och sprider information om forskning och utvecklingen inom vården. Anmäl medlemskap hos Claes Brodd, 0733 12 82 40, claes.brodd@hotmail.com eller Sophie Ekwurtzel, 0723 28 60 01, sophie.ekwurtzel@gmail.com Medlemsavgiften är 300 kronor per år och betalas via Swish nr: 1236962773 eller Bankgiro: 5856-5516 Som medlem får du: Information om vad som är på gång i Alzheimer Sverige Café Minnesvärt i en fin samvaro med intressanta gäster Medlemstidningen Minnesvärt samt Kostnadsfri rådgivning Styrelsen i förening består av Claes Brodd, Sophie Ekwurzel och Sofi Vilhelmsson-Lindvall. Du som är med på vår mail-lista kommer att få ett e-mail med mer information i god tid. Vi träffas i Seniorernas hus på Klostergatan 69. Vill du vara med på vår mejl-lista så är du mycket välkommen att kontakta oss! Alla är varmt välkomna och vi ordnar med kaffe med fralla eller kanelbulle till självkostnadspris. Kontakt & frågor: Claes Brodd Tel: 0733 - 12 82 40 E-post: claes.brodd@hotmail.com Kontakt & frågor: Sophie Ekwurtzel Tel: 0723 - 28 60 01 E-post: sophie.ekwurtzel@gmail.com>
Kommande Caféer i Jönköping
Alzheimerdagen den 21 September träffas vi kl 18 i Seniorernas hus

Temat för mötet är hur vi ska arbeta i fortsättningen. Vi behöver arbeta på flera plan för att få bästa vård och omsorg till våra anhöriga och drabbade. Och vi behöver engagera fler att hjälpa till.

  • Påverka vårdcentraler och sjukhus så att vi får tillgång till de nya mediciner som kommer och har kommit. Att man tar fram en vårdplan och att vi alla får en egen demenssjuksköterska. Ni har säkert idéer hur ni vill att vården ska utvecklas!
  • Påverka politiken inom kommun och region så att man ställer resurser till förfogande. Jag tänker på kompetensutveckling men också på bra boenden. Vi får inte vara tysta utan vi måste höras i det brus som finns. Nu inför Alzheimerdagen ska jag försöka få till en artikel i JP och dessutom en insändare i JP. Ett försök att höras lite mer men hur går vi vidare? Insändaren får vi hjälp med att utforma av Alzheimer Sverige och förhoppningen är att vi ska få ut den i fler tidningar.
  • Nu startar vi de anhörigträffar som vi pratade om i vårt möte senast. Det första blir den torsdag den 28 september kl 18 i Seniorernas hus. Vi kommer då att få hjälp av Åsa och/eller Monia som kommer att vara delaktiga med sin kompetens. Vi är åtta st. som anmält intresse och fler ska det inte vara i denna grupp. Är det fler som vill vara med på anhörigträffar startar vi en grupp till. Också en punkt att diskutera den 21 september. Jag skickar kallelse till anhöreigträffen i slutet av veckan till de som anmält sig.
  • Bli fler medlemmar i föreningen

Anmäler er till den 21 september till Claes, Sophie eller Sofie senast den 19 september.
Claes Brodd 073 3128240
Sophie Ekwurtzel 072 328 60 01
Sofie Wilhelmsson-Lindvall 070 667 50 70 

Anhöriggrupp torsdag den 28 september kl 17,30

Ett första möte utan speciell agenda. Vi får här tid för prata och identifiera behov för framtida träffar. Vi träffas kl 17,30 - 19,30 inkl. fika som föreningen står för. Åsa eller Monia från Demensteamet är med på mötet och står för den medicinska kompetensen.

Inbjudan går ut till den grupp som anmälade intresse i våras. Vill du vara med i en anhöriggrupp så kontakta oss så startar vi en grupp till.

Hälsningar
Claes Brodd

Anhöriggrupp torsdag den 26 oktober kl 17,30

Det blir andra gången vi träffas i anhöriggruppen och agendan bestäms av det vi diskuterar på vårt första möte.

I anhöriggrupen är vi 7 - 9 personer och vill du vara med så startar vi gärna en ny anhöriggrupp.

 

Hälsningar
Claes Brodd