Skövde-Tibro
Hos oss möter du drabbade och anhöriga – unga som äldre. Vår uppgift är att mötas, utbyta erfarenheter och lära av varandra. Vi har samtalsgrupper och sprider information om forskning och utvecklingen inom vården.
Kontaktperson är vår ordförande Birgitta Lindvall: 0733 26 27 23, b.lindvall@outlook.com

Du anmäler dig som medlem på vår hemsida: alzheimersverige.se/bli-medlem . Medlemsavgiften är 300 kronor per år.
Som medlem får du:
Information om vad som är på gång i Alzheimer Sverige
Café Minnesvärt i en fin samvaro med intressanta gäster
Medlemstidningen Minnesvärt
Kostnadsfri rådgivning

Vi ber er att kontakta oss för planerade Café minnesvärt-tillfällen. Alla är varmt välkomna, det är fri entré och självklart bjuder vi på god fika!

Rörelse är viktig för knopp och kropp!
Här kommer en broschyr med förslag på olika sittyogarörelser som stärker och mjukar upp kroppen, förbättrar andningen och har en avslappnade effekt. Gör gärna övningarna tillsammans med någon.Broschyren ligger här!

Det går även att gå in på Youtube och följa övningarna på video, sök på Maya Lovisa eller klicka på länken https://www.youtube.com/channel/UCupu4JJ4cKOwN13mFonDN7Q


Vi har Café Minnesvärt varje fredag mellan klockan 10.00 - 11.00 i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Rådmansgatan 24 i Skövde. Ring 0733 - 26 27 23 innan du/ni kommer till caféet. Sista gången för i år blir den 16 december. Varmt välkommen!

Alzheimer Sverige kan ge råd och stöd av specialistutbildad personal som är Silviacertifierade. För mer information gå in på https://www.alzheimersverige.se/telefonradgivning

På Alzheimerguiden finns det samlad kunskap och personliga erfarenheter kring att leva med sjukdomen. Titta gärna på www.alzheimerguiden.se

Bok med sittövningar för äldre:
Jeanette Levin, Projektledare och yogalärare
Föreningen Yoga För Alla
0739-297710
jeanette@joyofyogamalmo.com

Läs vår nylanserade e-bok gratis: https://online.flipbuilder.com/wyta/dyqi/

Äldrepsykiatrin Skaraborg håller på att upprätta vårdplaner för när äldre kommer till äldrepsykiatriska mottagningen. Det skulle vara till stor hjälp om ni vill svara på följande frågor:

Ålder / Kön
1. Vad tänker ni är en vårdplan?
2. Vad vill ni att en vårdplan ska innehålla?
3. Hur vill ni få den? Papper? Läsa på 1177? Annat sätt?
Om ni vill kan ni mejla era svar till mig, b.lindvall@outlook.com eller ringa mig på 0733-262723. Ni får såklart vara anonyma. Namn kommer inte med.

Kontakt & frågor: Birgitta Lindvall
Tel: 0733 - 26 27 23
E-post: b.lindvall@outlook.com
Kommande Caféer i Skövde-Tibro