Barbara är förstaviolinist i en symfoniorkester. Hon lever i ett sedan länge dött äktenskap och har två barn. Genom sitt arbete kommer hon i kontakt med Martinsom är kompositör och som ska dirigera hennes orkester i en symfoni som han själv skrivit. Ganska snart väcks det djupa känslor mellan Barbara och Martin, och det slutar med att de lämnar sina respektive och gifter sig. Deras kärlek är djup och äkta, vilket skildras på ett mycket realistiskt och vackert sätt.

En tid in i äktenskapet börjar Martin förändras. Han blir glömsk, blandar ihop namn och ibland hittar han inte i sitt eget hem. Till en början tas detta som renutbrändhet men Martins problem bara växer. Efter en konsert som slutar i katastrofläggs Martin in för undersökning, ganska snart står det klart att han drabbats av Alzheimers sjukdom.
Genom filmen får man följa en allt sämre Martin. En Martin som gör ner sig, går vilse, blir aggressiv och ledsen. Samtidigt får vi följa Barbaras försök att hjälpa Martin, samtidigt som hon plågas över av att hans sjukdom förändrar honom. Hon känner sig maktlös över att den man hon älskar över allt annat börjar tyna bort, och det finns ingenting hon kan göra.

Filmen är regisserad av Bille August. Manuset bygger på Ulla Isakssons självbiografiska bok Boken om E, som handlar om hennes make Erik Hjalmar Linder som drabbades av Alzheimers sjukdom. Filmen är till stora delar inspelad på Hamburgö i Tanums kommun. Filmens urpremiär var förlagt till Folkets Hus i Hamburgsund.

Skådespelare
• Sven Wollter – Martin
• Viveka Seldahl – Barbara
• Reine Brynolfsson – Biederman, Martins agent
• Jonas Falk – Läkare
• Lisa Werlinder – Elisabeth

Pris: 149.00 kr

Film

Beställningsformulär

På priserna tillkommer expeditionsavgift 25:- och ordinarie porto. Vi skickar inbetalningskort tillsammans med beställt material

Telefonrådgivning

Språk: sv, dk, en 020-73 76 10

Persiska: 0766-48 63 83

Bosniska (BKS): 0760-40 07 36