Alzheimer Sverige aktiviteter lokalt: Guidad visning av lekfull konstnär i Malmö

Malmö lokalförening av Alzheimer Sverige anordnar en guidad visning av konstnären Ingela Ihrmans pågående utställning på Malmö Konsthall.

Utställningen heter ”Frutti di Mare” något som konstnären associerar till längtan som uppstår i den svenska vintervardagen bort till något annat, drömskt och exotiskt.
Ingela Ihrman beskriver att hon ser hela Malmö konsthall med sitt degfärgade golv blir som en pizzabotten för hennes Frutti di Mare. De lekfulla skulpturerna kan ofta bäras i en performance där konstnären undersöker hur det är att vara en annan livsform. Samtidigt blir det ett utforskande av vad det innebär att vara människa och hur vi relaterar till varandra.

Malmö Lokalförening anordnar guidad visning onsdagen den 8 november klockan 17.00

Programmet finns på Malmö lokalförening webbsida
Läs mer

Tips performance och teater

Mer om utställningen med Ingela Ihrman finns på Konsthallens webbsidor. Där finns även datum för flera olika performance och en kommande teaterföreställning på Konsthallen. I Teaterföreställningen ”Vilka är ni?” gestaltar sex konstnärer karaktärer från växt- och djurriket och samtalar med publiken om vad det innebär att vara någon eller något. Ingela Ihrman har skapat föreställningen, kostymer och scenografi i nära samarbete med regissör och dramatiker Maja Salomonsson.

Läs mer